Yazın Şişmanlatan Sebepler Nelerdir?

Genel olarak bilinen kış aylarında kilo alınır, bilgisi aslında yanlıştır. Özellikle yaz aylarında insanların daha çok kilo aldığı biliniyor. Yazın çıkılan tatillerde ve tüketilen besinler sebebi ile de kiloların fazla fazla alınması aslında bir sürpriz değildir.

kilo almak

Soğuk Yiyecek ve İçecekler

Yaz aylarında bol bol tüketilen dondurma ve gazlı içecekler kilo alımını tetikleyen faktörlerdir. Bu beslenmenin yanında tüketilen abur cuburlar ise yağlanma için yeterlidir. Bunun ile beraber alkollü içecekler de kilo alımında önemli bir rol oynar. Tüketimlerin özellikle gece saatlerinde gerçekleşmesi ise kilo için önemli bir rol de oynar.

Beslenme Düzensizliği

Yaz aylarında kış aylarına göre daha düzensiz bir beslenme dönemi kendini gösterir. Bu dönemde tüketilen besinler hafif gibi görülse de tüketimler arasından yenilen bazı besinler tüm dengenin bozulmasına sebep olabiliyor. Özellikle tatillerde yer alan açık büfe iştah açan içerikleri ile insanların beslenme periyodunda değişime ve fazla tüketime sebep olabiliyor.

Hareketsizlik

Yaz aylarında havaların aşırı ısınması sonucunda hareketsiz bir döneme de geçilir. Tatilde ya ad evde olanlar bu dönemde daha az hareket ederek terlemekten de kaçınmaya çalışırlar. Özellikle tatil zamanlarında insanlar dinlemeye daha fazla zaman ayırması bedenin her besini yağa dönüştürmesini de kolaylaştıracak olan seçimler ile karşımıza çıkar. Bu ise yaz aylarında şişmanlamanızı sağlayan en önemli sebepler arasında bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir