Yeni Trend Eklektik Stili

Eklektik stil, yaratıcılık ve hayal gücünün birleşmesi sonucunda birbirinden farklı stillerin bir araya getirilmesi sonucu oluşur. Farklı stillerin birlikte kullanılmasında dikkat edilecek nokta göz alıcılığın yakalanması ve belirli bir uyumun yakalanmasıdır. Dekorasyonda; iddialı aksesuarlar, sıra dışı objeler, karışık motifler ve vintage ürünlerinden yararlanılır.

eklektik stil
eklektik stil

Eklektik Stil ile Yaşam Alanlarınıza Farklı Bir Stil Getirin

Stiller birbirine karıştırılırken dengeyi yakalamanız çok önemli. Bu tarz dekorasyona örnek verilecek renkler ise, petrol mavisi ile sarı rengin kullanılması. Çiçek baskılı koltuk ya da perdeler de bu stile örnek verilebilir. Eklektik stilde önemli olan, hangi odayı dekore edecekseniz, dikkat çekici bir alan oluşturmanız.

Çiçekli duvar kağıtları, ortamı daha hoş gösteren puflar, yuvarlak kanepelerle dikkat çekici bir köşe yaratabilirsiniz. Renk konusunda özellikle natürel tonları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Beyaz bej, fildişi, gri ve siyah tonları en çok tercih edilen renklerdir. Renkleri daha çekici kılmak için parlak renklerle kombine etmelisiniz.

eklektik stil önerileri
eklektik stil önerileri

Odanızı dekore ederken, koton ve keten tarzı ham dokulardan olan mobilyalarınızı kadife ve saten ile kullanabilirsiniz. Eskitme bir sehpanız varsa diğer bölüme cam sehpa takımı koyabilirsiniz. Obje seçerken özellikle antik görünümü verenleri tercih edin. Minyatürbiblolar, aynalar ve eskitme görünümlü antik çerçeveler, bu tarzın önemli aksesuarlarıdır. Eski ile yeniyi bir arada kullanarak farklı bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir