İç Mekan Tasarımında Çiçekli Bitkiler

Çiçekli bitkiler iç mekan bitkileri olarak bilinirler. İç mekan tasarımında önemli bir yere sahip bu bitkiler ortama aydınlık katarken, ortamda bulunanların da ruh halini iyileştiren bir dekorasyon sağlarlar.

Bakımı nispeten kolay olan ve çeşitli iç mekanların dekorunda kullanılabilen çiçekli bitkiler balkon ve küçük bahçe alanlarını güzelleştirmek için çiçekseverler tarafından tercih ediliyor. Kendinize veya hediye etmek amacıyla çiçekli bitkileri araştırıyorsanız orkide, ananas ve medinilla magnifica gibi çiçekli bitkilerin vazo veya geniş saksılarda tasarlandığını söylemek mümkün.

Çiçekli Bitkilerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Her ne kadar yetiştirilen bitkiye göre değişse de çiçekli bitkiler günlük olarak yaklaşık 8 saat güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Bitkiye göre araştırma yapmak daha doğru olacaktır. Çiçekli bitkilerde sulama yaparken çürüme olmaması için dikkatli olmakta fayda var. Bu nedenle dekoratif bir vazo veya plastik bir saksıda olsun su drenajının iyi olduğundan emin olmalısınız.

Toprağı nemli tutmakta önemli. Ancak oran ne fazla su ne de fazla kuruma durumuna dönmemelidir. Eğer solmuş çiçekler varsa çiçek sapından itibaren temizlemek gerekebilir. Bu uygulama bitkinin daha sağlıklı olmasını ve güzel görünmesini sağlar. Ayrıca yeni çiçek gelişimini uyardığı da söylenmektedir. Sıcak yaz günlerinde iç mekanda bulunan çiçekli bitkilerin balkon veya teras gibi alanlara çıkararak havalandırmanın nefes almalarını sağlayacağı unutulmamalıdır.

Özel Tasarım Hediyelik Çiçekli Bitkiler

Çiçekli bitkiler renk ve ambiyansı ile özel bir tema oluşturan özel tasarımlara sahiptir. Soğuk renklerden mavi, yeşil ve mor tonlar ile daha yumuşak pembeler ve kırmızılar ortama huzur verirken, kırmızı, sarı ve turuncu gibi daha parlak renkler ise sıcak yaz günlerinde dekorasyon unsuru olarak kullanılan ve tropikal his veren çiçeklerdir.

Ortalama olarak 2-5 yıl dayanan iç mekan bitkileri bu süreçten sonra yavaş yavaş gelişmeyi bırakır. En iyi çiçek açan bitkiler ile ev veya ofisinizde bakımını üstleneceğiniz çiçekli bitkiler sizlere muhteşem bir manzara ve hoş bir koku ile karşılık verecektir.

Evinize ve ofisinize farklı bir hava katacak çiçekli bitkilere linkten: https://www.wishflowersdesign.com/blog/cicekli-bitkiler ulaşabilir, sevdiklerinize doğum günleri, iş terfisi, geçmiş olsun dileği veya anneler günü gibi günlerde kolaylıkla gönderebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir